Actuele en oude dienstregelingen, Lijnfolders, Busboekjes & Lijnennetkaarten uit het binnenland (en het buitenland).
Home » Opening nieuwe busstation Zwolle: ingang nieuwe dienstregeling

Opening nieuwe busstation Zwolle: ingang nieuwe dienstregeling

Gepubliceerd op 7 januari 2019 22:44

ZWOLLE - Op 17 februari 2019 zal het nieuwe busstation aan de zuidzijde van station Zwolle in gebruik worden genomen. Vanaf datzelfde moment zullen de haltes aan de West- en Oostzijde van het station komen te vervallen. Tevens zal vanaf 17 februari 2019 de dienstregeling van Syntus Overijssel en OV Regio IJsselmond wijzigen. De dienstregelingen van Syntus Gelderland en de treinen wijzigen niet, omdat deze al op 9 december 2018 zijn aangepast. In dit bericht lees je alle wijzigingen die dit met zich mee gaat brengen. Dit overzicht zal de komende weken verder worden aangevuld. Onderaan de pagina zullen de nieuwe dienstregelingen en lijnennetkaarten te downloaden zijn

Wat gaat er veranderen?

De gemeente Zwolle heeft al lange tijd de wens voor een nieuw busstation, omdat het oude busstation niet meer voldoet aan de huidige eisen. Daarnaast zijn de huidige busstations van Zwolle erg krap, en is er geen extra ruimte om hier uit te gaan breiden. Daarom zullen de busstations aan de Oost- en Westzijde van het station op 17 februari 2019 sluiten.

Alle bussen zullen dan voortaan bij elkaar samen komen op het nieuwe busstation aan de Zuidzijde van station Zwolle naast de treinsporen 8/9 en 10. Het busstation zal alleen bereikbaar zijn vanuit de spoortunnel. Door de opening van het nieuwe busstation zullen van veel lijnen die nu via het Ziekenhuis rijden, de routes wijzigen. Daarnaast kunnen lijnnummers wijzigen, buslijnen vervallen en de rijtijden worden aangepast.

Aangepaste routes

Lijnen 29, 40, 166, 167
Deze lijnen rijden vanaf het Station via de Hortensiastraat naar de Halte Assendorperdijk om via de halte Provincie Huis naar het Isala Ziekenhuis te rijden. De haltes Schuurmanstraat en Groot Weezenland vervallen voor alle lijnen.

Lijn 70
Deze lijn gaat via het Station en industrieterrein De Marslanden naar de halte Assendorperdijk om vanaf daar via de halte Provinciehuis naar het Isala Ziekenhuis en het stadion te rijden. De haltes Schuurmanstraat en Groot Weezenland vervallen voor deze lijnen.

Lijn 161
Deze lijn gaat vanaf Industrieterrein De Marslanden direct naar het nieuwe busstation toe. De haltes Assendorperdijk, Park Weezenlanden, Schuurmanstraat en Groot Weezenland zullen voor deze lijn gaan vervallen.

De Halte Eekwal/Centrum welke sinds december 2018 alleen nog door lijnen 2 & 3 werdt aangedaan vervalt vanaf 17 februari.

Wat zijn de wijzigingen vanaf 17 februari 2019, bij Syntus Overijssel?

Op dit moment zijn nog niet alle wijzigingen bekend. Zodra deze bekend zijn, zal dit hier worden vermeld.

Wijzigingen Syntus Overijssel Stadsdiensten Zwolle en Deventer
Zwolle Algemeen
In Zwolle wordt op 17 februari 2019 het nieuwe busstation in gebruik genomen: een flinke verbetering op het gebied van veiligheid, comfort en overzichtelijkheid. Het nieuwe busstation ligt ten opzichte van de situatie vóór 17 februari aan de andere zijde van het treinstation, de zuidzijde. De nieuwe locatie heeft gevolgen voor alle lijnen die dit busstation aan doen dus houdt rekening met gewijzigde routes in Zwolle en aangepaste vertrektijden. Deze worden hieronder niet apart vermeld.

Lijn 1 Stadshagen - Station
De route door stadshagen wordt uitgebreid. Er komen 4 nieuwe haltes.
De haltes Rozentunnel en Havezathentunnel vervallen. Voor de halte Rozentunnel kunnen reizigers instappen bij de halte Belvederelaan of vanaf eind 2019 bij het nieuwe station Zwolle Stadshagen. Voor de halte Havezathentunnel kunnen reizigers gebruik maken van de halte Nijenhuislaan of de nieuwe halte Bonkenhavestraat.
Het traject Station - Oosterenk vervalt voor lijn 1 en wordt gereden als lijn 11.

Lijn 2 Holtenbroek - Station
Lijn 2 wordt beperkt tot het traject Holtenbroek - Station. Het traject Station - Ittersumerbroek vervalt voor lijn 2 en wordt gereden als lijn 6.

Lijn 3 Berkum - Station
Lijn 3 wordt beperkt tot het traject Berkum - Station. Het traject Station - Assendorp vervalt in verband met het geringe aantal instappers. Reizigers kunnen gebruik maken van lijn 7 of van de streeklijnen.

Lijn 4 Aa-landen - Station
Lijn 4 wordt beperkt tot het traject Aa-landen - Station. Het traject Station - Ittersumerbroek vervalt voor lijn 4 en wordt gereden als lijn 8.

Lijn 6 Ittersumerbroek - Station
Deze nieuwe lijn rijdt op het traject dat voorheen door lijn 2 gereden werd. De halte Lübeckplein vervalt.

Lijn 7 Oosterenk -  Isala Ziekenhuis - Station
Lijn 7 en (de oude) lijn 8 worden gecombineerd tot één lijn: lijn 7. Vanaf het nieuwe busstation rijdt de bus via de Van Karnebeektunnel, Deventerstraatweg, Hortensiastraat/Leo Majorlaan naar Oosterenk, en vandaar via het Isala naar het stadion. Terug naar het station rijdt de bus ‘s ochtends niet via het Isala.

Lijn 8 Ittersumerbroek - Station
Het traject tussen Station en Stadion komt te vervallen, en zal voortaan door lijn 7 worden gereden.
De lijn rijdt voortaan op het traject dat voorheen door lijn 4 gereden werd tussen Station en Ittersummerbroek.

Lijn 9 Deltion Campus - Station
‘s Morgens worden er 2 ritten toegevoegd.

Lijn 11  Oosterenk - Station
Deze nieuwe lijn rijdt op het traject dat voorheen door lijn 1 gereden werd.

Deventer Algemeen
Op veel buslijnen in Deventer wijzigen de vertrek- en aankomsttijden. Aansluitingen kunnen hierdoor wijzigen. Plan voor vertrek je reis in de reisplanner of kijk in de dienstregelingtabel in deze folder.
 
Lijn 2/161 en lijn 4
De route van lijn 2/161 en van lijn 4 in Deventer wijzigen. Lijn 2 en 161 rijden weer over de Hoge Hondstraat, wat voorheen door lijn 4 werd gereden. Op zaterdag- en zondagavond rijdt op lijn 4 een extra laatste rit. De aanpassing van de route  heeft een kleine wijziging in de aankomst- en vertrektijden tot gevolg.


Wijzigingen Syntus Overijssel Streekbussen en Buurtbussen
Algemeen
In Zwolle wordt op 17 februari 2019 het nieuwe busstation in gebruik genomen: een flinke verbetering op het gebied van veiligheid, comfort en overzichtelijkheid. Het nieuwe busstation ligt ten opzichte van nu aan de andere zijde van het treinstation, de zuidzijde. De nieuwe locatie heeft gevolgen voor alle lijnen die dit busstation aan doen dus houdt rekening met gewijzigde routes en vertrektijden. Deze worden hieronder niet apart vermeld.

Lijn 29 Coevorden - Zwolle
De vertrektijden van lijn 29 ‘s middags worden iets aangepast zodat de bus beter op tijd kan rijden.
 
Lijn 40 Steenwijk - Zwolle 
De vertrektijden van lijn 40 worden aangepast zodat de bus beter op tijd kan rijden.
 
Lijn 83 Dedemsvaart - Zwolle
De vertrektijden van lijn 83 worden aangepast zodat de bus beter op tijd kan rijden.
 
Lijn 161 Deventer - Zwolle
De rit van 18.49 uur uit Zwolle en de rit van 18.34 uur uit Deventer vervallen in verband met het geringe aantal passagiers dat van deze rit gebruik maakt.
 
In Wijhe wordt niet meer het rondje via de Langstraat gereden. De haltes Langstraat en Het Weytendaal vervallen. Dit in verband met het geringe aantal passagiers dat van deze haltes gebruik  maakt. Hierdoor kunnen de bussen ook beter op tijd rijden.
 
In Zwolle wordt vanaf de Marslanden direct naar het station gereden. Reizigers voor de locaties rond de Wethouder Alferinkweg stappen op station Zwolle over.

Lijn 162 Raalte - Dalfsen
Deze lijn vervalt. Het traject Lemelerveld - Dalfsen wordt opgenomen in de route van lijn 167.
Het traject Lemelerveld - (Luttenberg-) Raalte wordt gereden door de nieuwe buurtbus 518.
 
Lijn 166 Raalte - Zwolle 
De laatste rit in beide richtingen vervalt. De ritten van 16:47 en 17:47 vanuit Raalte richting Zwolle vertrekken 7 minuten later.
 
Lijn 167 Lemelerveld - Dalfsen - Zwolle
Het traject Dalfsen - Ommen van lijn 167 vervalt. Het traject Lemelerveld - Dalfsen van lijn 162 wordt opgenomen in de route zodat het volledige traject Lemelerveld - Dalfsen - Zwolle wordt.
Tussen Ommen en Zwolle maken reizigers gebruik van de trein of van snelbus 267.

Lijn 518 Lemelerveld - Luttenberg - Raalte
Op maandag tot en met zaterdag rijdt de nieuwe buurtbus 518 tussen Lemelerveld, Luttenberg en Raalte, als vervanging voor buslijn 162. Daarmee wordt Luttenberg ontsloten met openbaar vervoer.

Lijn 640 Meppel - Zwolle
Deze lijn die al rijdt vanaf december 2018, biedt een snelle verbinding met de westkant van Zwolle waardoor passagiers met een bestemming rondom de Zwartewaterallee en het centrum eerder op de plaats van bestemming zijn. Lijn 640 vertrekt vanaf 17 februari 10 minuten eerder uit Meppel.

Wat zijn de wijzigingen vanaf 17 februari 2019, bij OV Regio IJsselmond?

Klik hier om een tekst te typen.

Klik hier om een tekst te typen.

Download de nieuwe dienstregelingsfolders en kaarten


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.