Actuele en oude dienstregelingen, Lijnfolders, Busboekjes & Lijnennetkaarten uit het binnenland (en het buitenland).
Home » Nieuwe Dienstregeling Limburg

Nieuwe Dienstregeling Limburg

Gepubliceerd op 27 juni 2019 om 11:02

op 30 juni 2019 zal bij Arriva in Limburg de nieuwe dienstregeling in gaan. Hieronder lees je alles over deze nieuwe dienstregeling, en zijn de nieuwe busboekjes en lijnennetkaarten te vinden.

Wijzigingen vanaf 30 juni 2019

Regio Noord- en Midden Limburg
Lijn 2 Stadslijn Weert , Weert Station - Laar
Wordt op zondag vraagafhankelijk uitgevoerd. Reserveren vooraf noodzakelijk. Ritreservering kan tot uiterlijk één uur voor vertrek via arriva.nl of via tel: 0800-0224050 (gratis)

Lijn 3, Stadslijn Weert, Weert Station – Leuken
Wordt op zondag vraagafhankelijk uitgevoerd. Reserveren vooraf noodzakelijk. Ritreservering kan tot uiterlijk één uur voor vertrek via arriva.nl of via tel: 0800-0224050 (gratis)

Lijn 4, Stadslijn Weert, Weert Station – Altweerterheide
Wordt op zondag vraagafhankelijk uitgevoerd. Reserveren vooraf noodzakelijk. Ritreservering kan tot uiterlijk één uur voor vertrek via arriva.nl of via tel: 0800-0224050 (gratis)

Lijn 65 Nieuwstadt – Susteren – Dieteren – Roosteren – Maaseik (B)
Op zaterdagochtend starten de eerste ritten vanuit Nieuwstadt en Maaseik later.


Lijn 70 Venlo – Greenport – Sevenum – Horst
In Horst wordt de eindlusroute omgedraaid. Hierdoor vertrekken alle bussen vanuit Horst vanaf de halte Dr. v.d. Meerendonklaan richting Venlo vanaf dezelfde zijde.


Lijn 74 Nederweert – Weert – Stramproy
Op zondagavond worden de laatste ritten vanuit Nederweert, Weert en Stramproy vervroegd.


Lijn 79 Horst – Toverland / Maasbree – Panningen
Deze lijn zorgt op werkdagen overdag voor o.a. de verbinding tussen Station Horst-Sevenum en Toverland v.v. Vanaf 30 juni a.s. zal lijn 79 na 19.00 uur nog een extra rit richting Station Horst-Sevenum bieden.
In de zomer- en herfstvakantie rijdt een speciale Toverland-bus pendel tussen Station Horst-Sevenum en Toverland, rekening houdend met o.a. de speciale avondopenstellingen. Zie hiervoor info lijn 179 Toverland op
www.arriva.nl/limburg.


Lijn 83 Nijmegen – Gennep – Venlo
Op zaterdag rijdt lijn 83 overdag in Venlo niet meer via het Mgr. Nolensplein. Lijn 83 rijdt op zaterdag overdag voortaan vanaf de halte H. Hartkerk via de Laaghuissingel naar Venlo station. Reizigers met bestemming Venlo Centrum kunnen vanaf Venlo Station het stadscentrum inlopen (Parade).


Lijn 674 Ospel – Weert – Kelpen
Deze scholierenlijn rijdt vanaf 30 juni 2019 niet meer tussen Weert Station en de scholengemeenschap Het College. Deze wijziging leidt in de ochtendspits tot 2 ritten vanuit Ospel naar Weert en 1 rit vanuit Kelpen naar Weert. In de middagspits geldt het omgekeerde: 1 rit naar Kelpen en 2 ritten naar Ospel in aanvulling op de bestaande uurdiensten.

Lijn 73 Weert – Thorn – Horn – Roermond, Lijn 75 Meijel – Horn – Roermond, Lijn 372 Panningen – Baexem – Roermond, Lijn 377 Venlo – Kessel-Roermond & Lijn 675 Scholierenlijn Meijel – Roermond – Marathonlaan
Vanwege de langdurige en ingrijpende werkzaamheden aan de N280 binnen Roermond, zullen de lijnen 73-75-372-377-675 bij binnenkomst in Roermond vanaf de Maasbrug via de Roerkade naar het Station rijden. Hiermee wordt het vertragingsrisico bij de N280-werkzaamheden verminderd. Richting Horn blijft de reguliere route gehandhaafd. Dat betekent dat de halte Wilhelminaplein stad inwaarts tijdelijk vervalt, gedurende de Roerkade-omleiding. Om verder tijdverlies te voorkomen worden de haltes WC Roercenter en Minderbroedersingel door genoemde lijnen niet bediend. De halte Wilhelminasingel richting Station wordt tijdelijk verplaatst naar Buitenop.

Regio Sittard-Geleen
Lijn 31 Sittard – Baandert – Kemperkoul/Lange Voer
Op zaterdag rijdt lijn 31 als uurdienst in plaats van de huidige halfuurdienst. Reizigers naar Lange Voer behouden op zaterdag de halfuurdienst – via centrum Sittard - met lijn 30.

Lijn 32 Sittard-Urmond-Stein-Elsloo-Beek-Geleen-Sittard
Lijn 33 Sittard-Geleen-Beek-Elsloo-Stein-Urmond-Sittard
Vanwege de uitvoering met elektrische bussen en de noodzakelijke (tussentijdse) oplaadtijd van de bus bij Sittard Station zijn de aankomst- en vertrektijden gewijzigd.


Lijn 34 Sittard – Born – Grevenbicht – Obbicht
Dit lijnnummer vervalt en wordt vervangen door lijnnummer 16 en 616 (zie lijn 16 en 616).

Lijn 35 Sittard – Born – Buchten- Holtum – NedCar
Dit lijnnummer vervalt en wordt vervangen door de lijnnummer 17 en 18 (zie lijn 17 en 18).

Lijn 16 Sittard – Born – Grevenbicht – Obbicht
De nieuwe lijn 16 zorgt voor de verbinding Sittard- Born- Grevenbicht – Obbicht. Op het traject Sittard – Born v.v. rijdt lijn 16 overdag elk halfuur. Vanuit Born rijdt lijn 16 1x per uur door via Grevenbicht naar Obbicht. Tevens rijdt lijn 16 vanuit Born 1x per uur verder als lijn 17 via Buchten – Holtum – NedCar naar Sittard v.v. Tijdens de spits zorgt scholierenlijn 616 voor een extra voorziening tussen Obbicht en Sittard, waardoor dan in combinatie met lijn 16 een halfuurdienst geldt. Voor reizigers uit Obbicht en Grevenbicht geldt in Born een overstapmogelijkheid op lijn 17 richting Holtum-NedCar.

Lijn 616 Obbicht – Grevenbicht – Born – Sittard
Lijn 616 is een nieuwe scholierenlijn die in de ochtendspits en middagspits voor een extra voorziening zorgt op het traject van lijn 16, waardoor een halfuurdienst wordt geboden. Lijn 616 rijdt niet in vakantieperioden.

Lijn 17 Sittard – NedCar – Holtum – Buchten – Born v.v.
De nieuwe lijn 17 zorgt voor een snellere en directe verbinding tussen Sittard Station en NedCar. Lijn 17 rijdt vanaf Station Sittard als uurdienst via NedCar naar Holtum-Buchten en Born. Vanuit Born rijdt lijn 17 verder als lijn 16 via Limbricht naar Sittard (zie ook lijn 16). Reizigers vanuit Buchten naar Sittard v.v. kunnen 2x per uur reizen, 1 optie via route lijn 17 NedCar en 1 optie via lijn 17 en 16 (Born).

Lijn 18 Sittard – NedCar – Holtum v.v.
De nieuwe lijn 18 zorgt voor een snellere en directe verbinding tussen Sittard Station en NedCar. Lijn 18 rijdt vanaf Station Sittard als uurdienst via NedCar naar Holtum. In Holtum wordt een eenzijdige eindlusroute gereden via de G.G. Ruijs de Beerenbroucklaan en Verloren van Themaatweg. De bestaande haltes in de kern Holtum blijven hierin
bediend. De combinatie van lijn 17 en 18 zorgt op werkdagen overdag voor een halfuurdienst tussen Sittard – NedCar en Holtum.

Lijn 30 Sittard – Geleen – Beek – MA Airport – Meerssen – Maastricht v.v.
Lijn 30 bedient voortaan ook de halte Maastricht, P+R Maastricht Noord. Lijn 30 rijdt in Maastricht niet meer via het centrum van Limmel. De bestaande haltes Balyeweg, Dolmansstraat/Kerk en Bersebastraat komen hiermee te vervallen. Zie ook lijn 9. In Sittard worden de ritten bij het Station gesplitst. Doorgaande reizigers richting Kemperkoul moeten rekening houden met een overstap. In de avonduren worden de laatste ritten geschrapt op het traject Beek Centrum – Maastricht v.v. De laatste rit vanaf Beek Centrum naar Maastricht vertrekt om 22.57 uur, de
laatste rit vanaf Maastricht naar Beek Centrum vertrekt om 23.35 uur.

Lijn 36 Sittard Station – Jabeek – Schinveld – Brunssum
Lijn 37 Sittard Sportzone – Sittard Station – Merkelbeek – Brunssum
In Sittard worden de ritten bij het station gesplitst. Doorgaande reizigers richting Sportzone moeten rekening houden met een overstap.

Lijn 38 Nieuwstadt – Sittard Station – Lindenheuvel – Geleen
In Sittard worden de ritten bij het station gesplitst. Doorgaande reizigers richting Sportzone moeten rekening houden met een overstap

Nieuwe digitale Busboekjes en Lijnennetkaarten

LET OP DE NIEUWE BOEKJES ZIJN ALLEEN DIGITAAL BESCHIKBAAR. BIJ DE ARRIVA STORES EN ONLINE KUN JE ALLEEN DE BOEKJES WELKE VANAF 9 DECEMBER GELDIG ZIJN BESTELLEN.

Busboekjes:
Busboekje Noord- & Midden-Limburg vanaf 30 juni 2019
Busboekje Sittard en Geleen vanaf 30 juni 2019
Busboekje Parkstad vanaf 30 juni 2019
Busboekje Maastricht Heuvelland vanaf 30 juni 2019

Lijnennetkaarten
Lijnennetkaart Noord-Limburg vanaf 30 juni 2019
Lijnenetkaart Midden-Limburg vanaf 30 juni 2019
Lijnennetkaart Zuid-Limburg vanaf 30 juni 2019

De volgende dienstregelingen welke op 9 december 2018 zijn ingegaan blijven na 30 juni 2019 geldig:
Lijnfolder Limburg Trein

Stadsdienst Maastricht
Lijn 1 -2 - 3 - 5 - 6 Diverse stadslijnen
De aankomst- en vertrektijden zijn gewijzigd.

Lijn 4 Pottenberg – Station – Berg en Terblijt – Valkenburg
Lijn 4 wordt met een elektrische bus uitgevoerd. Dat betekent dat de bus in Valkenburg wordt ‘bijgeladen’. De lijnkoppeling in Valkenburg met lijn 56 naar Hoensbroek-Brunssum geldt alleen in de richting Brunssum. Op de terugweg wordt de bus in Valkenburg ‘bijgeladen’ en dienen reizigers richting Maastricht over te stappen op lijn 4 (of de Arrivatrein). Vanwege de noodzakelijke oplaadtijden zijn de tijden van lijn 4 aangepast. Bestaande aansluitingen blijven gewaarborgd, zowel in Valkenburg als in Maastricht.

Lijn 7 Pottenberg – Station – Sibemaweg - MUMC
In Heer wijzigt de route. Lijn 7 rijdt niet meer via de Demertstraat, maar rijdt vanaf de Sibemaweg via de Philipsweg en Demertdwarsstraat. Op de Sibemaweg is een nieuwe halte “Nijverheidsweg” voorzien. Lijn 7 wordt uitgevoerd met een elektrische bus. Deze lijn rijdt bij aankomst op MUMC als lijn 10 verder naar Maastricht Centrum en P+R Noord. Vanwege de noodzakelijke oplaadtijden zijn de tijden van lijn 7 (en lijn 10) aangepast. Bestaande aansluitingen blijven gewaarborgd.

Lijn 9 Bunde – Itteren – Borgharen – Limmel – Maastricht – Centrum – Villapark v.v .
Lijn 9 rijdt in Maastricht tijdelijk via de Balyeweg en het centrum van Limmel, totdat de werkzaamheden aan de nieuwe halte op Willem-Alexanderweg zijn afgerond. Dan vervalt de centrumroute Limmel en daarmee de haltes Balijeweg, Dolmansstraat/Kerk en Bersebastraat. Lijn 9 wordt uitgevoerd met een elektrische bus. Zie ook lijn 30.

Lijn 10 Maastricht P+R Noord – Centrum – Randwyck – Gulpen
Lijn 10 wordt uitgevoerd met een elektrische bus. De ritten van lijn 10 die volgens dienstregeling eindigen te Randwyck rijden als lijn 7 verder naar Maastricht Station. Vanwege de noodzakelijke oplaadtijden zijn de tijden van lijn 10 (en lijn 7) enigszins aangepast. Bestaande aansluitingen blijven gewaarborgd. Op zaterdag en zondag zal lijn 10 niet meer tussen Heer en Gulpen rijden. P+R Zuid (MECC) is opgeheven, waardoor geen verder reizigersaanbod op deze locatie is voorzien. Lijn 10 blijft op zaterdag vanaf P+R Noord 4x per uur een directe verbinding verzorgen met het centrum van Maastricht en Heer. Op zondag rijdt lijn 10 vanaf P+R Noord 4x per uur naar het centrum van Maastricht en zal 2x per uur doorrijden naar Randwyck v.v.

Lijn 15 Maastricht – Heugemerveld – Eijsden
Op zaterdag en zondag rijdt lijn 15 als uurdienst.

Lijn 56 Valkenburg – Hulsberg – Nuth – Hoensbroek – Brunssum
Lijn 56 wordt uitgevoerd met een elektrische bus, waarbij de bus in Valkenburg tussentijds opgeladen wordt. In Valkenburg blijft de bestaande overstap op lijn 4 naar/vanuit Maastricht in stand. In de avonduren wordt op het traject Hoensbroek – Brunssum de ritfrequentie verlaagd naar een uurdienst. In combinatie met lijn 29 blijft tussen Hoensbroek en Brunssum elk half uur een reismogelijkheid bestaan. Op zondag rijdt lijn 56 tussen Hoensbroek - Hulsberg - Valkenburg v.v. een uurdienst. Hiervoor is extra reistijd ingepland vanwege de verkeersdrukte op zondag in Valkenburg.

Lijn 350 Maastricht – Gulpen – Vaals – Aachen (D)
Op alle dagsoorten zijn de aankomst- en vertrektijden gewijzigd. Op zondag is tussen 11.00 en 18.00 uur het voorzieningenniveau tussen Gulpen en Maastricht v.v. iets uitgebreid. We starten eerder en eindigen later met de ‘3-ritten-per uur’- frequentie.

Regio Parkstad
Lijn 20 Schinveld – Brunssum – Heerlen – Parkstad Stadion – Kerkrade – Bleijerheide
Op werkdagen rijdt lijn 20 na 20.30 uur op het traject Heerlen – Kerkrade een halfuurdienst. De omschakeling van 4 naar 2 ritten per uur per richting wordt hiermee een half uur vervroegd. Op zaterdag is deze omschakeling naar 20.00 uur vervroegd. Lijn 20 zal deels met elektrische bussen worden uitgevoerd.

Lijn 21 Hoensbroek – Heerlen – Zuyd Hogeschool – Parkstad Stadion – Simpelveld – Vaals – Uniklinik ( Aachen)
In de avonduren verbetert IC-aansluiting in Heerlen richting Hoensbroek. In de avonduren wordt op de OV-as Heerlen Busstation – Parkstad Stadion de ritfrequentie teruggebracht naar een uurdienst. In combinatie met de lijnen 24 en 44 blijven er toch 3 reismogelijkheden per uur gewaarborgd, evenals bij Parkstad Stadion de bus aansluiting op lijn 20 naar/vanuit Kerkrade busstation.

Lijn 22 Ubach over Worms – Landgraaf – Heerlen
Op zondag wordt de halfuurdienst teruggebracht naar een uurdienst. Zie ook lijn 23.

Lijn 23 Ubach over Worms – Landgraaf – Heerlen – Zuyderland Ziekenhuis
In de avonduren wordt op het traject Heerlen – Zuyderland Ziekenhuis voortaan vanaf 20.00 uur in een uurdienst gereden. Op zondag wordt de halfuurdienst teruggebracht naar een uurdienst. In combinatie met lijn 22 (uurdienst) blijven er 2 reismogelijkheden per uur tussen Heerlen en Ubach over Worms gewaarborgd. Zie ook lijn 22.

Lijn 24 Hoensbroek – Heerlen – Parkstad Stadion
De aankomst- en vertrektijden zijn ’s avonds gewijzigd ten behoeve van een verbeterde aansluiting op de arriverende Intercity in Heerlen.

Lijn 25 Heerlen – Landgraaf/Kerkrade – Heerlen
Lijn 26 Heerlen – Kerkrade/Landgraaf – Heerlen
De spoorbrug bij Locht is tot nader order buiten gebruik voor zwaar verkeer. Hierdoor rijdt lijn 25/26 voortaan een aangepaste route vanaf Gracht via Hamstraat/Beitel naar Parkstad Stadion. Bij Beitel is een nieuwe halte “Drievogelstraat in gebruik genomen.

Lijn 28 Nuth – Wijnandsrade – Swier – Voerendaal v.v.
Op werkdagen wordt in de ochtendspits de rit van 07.36 uur uit Nuth uitgevoerd met een standaard OV-bus in plaats van het huidige 8-persoonsbusje.

Lijn 29 Kerkrade – Eygelshoven – Landgraaf – Heerlen – Heerlerheide – Hoensbroek – Brunssum
Op zaterdag en zondag rijdt lijn 29 op het traject Heerlen – Hoensbroek – Brunssum een uurdienst i.p.v. een halfuurdienst. Het traject Hoensbroek Busstation – Brunssum Wilhelminastraat wordt ’s avonds en op zondag
uitgevoerd met een 8-persoonsbus. In combinatie met lijn 56 wordt er ’s avonds en op zondag een gecombineerde halfuurdienst geboden.

Lijn 629 Kerkrade – Eygelshoven – Landgraaf – Heerlen
Tussen Eygelshoven en Heerlen wijzigt de route. Lijn 629 rijdt voortaan in Landgraaf via de halte Centrum , Op de Kamp. De route via de Heigank vervalt en hierdoor de haltes Kerk, Gatestraat en Vachshof. De haltes Pleinstraat, Hoogstraat/Kerk, Centrum Op de Kamp , Beethovensingel worden juist opgenomen in de route.

Lijn 44 Heerlen – Zuyd Hogeschool – Parkstad Stadion – Aachen (D)
De spoorbrug bij Locht is tot nader order buiten gebruik voor zwaar verkeer. Hierdoor rijdt lijn 44 voortaan een aangepaste route vanaf Grens, Zollamt via Hamstraat/Beitel naar Parkstad Stadion. Bij Beitel is een nieuwe halte “Drievogelstraat” in gebruik genomen. In overleg met collega-vervoerder ASEAG zijn de aankomst- en vertrektijden in de hele vroege ochtend aangepast.

Lijn 47 Gulpen – Eys – Simpelveld – Parkstad Stadion v.v.
Op zondag zijn de aankomst- en vertrektijden in Gulpen gewijzigd vanwege de aansluitingsbelangen met lijn 350 en de verbinding met Valkenburg.

Lijn 52 Heerlen – Klimmen – Hulsberg – Schimmert - Meerssen v.v.
Op alle dagen wijzigen de aankomst- en vertrektijden in Heerlen vanwege de aansluitingsbelangen op de IC, Hulsberg met de lijn 56 en te Meerssen met RS18.

Lijn 54 Gulpen – Wijlre – Valkenburg – Schimmert – Geleen v.v.
Op zondag zijn de aankomst- en vertrektijden in Gulpen gewijzigd vanwege de aansluitingsbelangen met lijn 350 en de verbinding met Valkenburg.

Lijn 57 Maastricht – St. Geertruid – Mheer – Epen – Gulpen v.v.
Op zondag zijn de aankomst- en vertrektijden in Gulpen gewijzigd vanwege de aansluitingsbelangen met lijn 350 en de verbinding met Valkenburg.

Lijn 127 Parkstad Stadion – Avantis
In verband met gewijzigde infrastructuur en inrichting van bedrijventerrein Avantis is de route van lijn 127 aangepast. De halte DocMorris is hierbij dichter bij het bedrijf geplaatst. Tevens worden op de Avantisallee twee nieuwe haltes in  gebruik genomen. Dat worden de haltes “Honold” en “Hof Bohr”.

Lijn 640 Scholierenlijn ( Sittard ) – Heerlen – Zuyd Hogeschool
De ritten vanaf Heerlen Station naar Zuyd Hogeschool om 09.30 uur en 09.46 uur vervallen. Na 09.00 uur is het reizigersaanbod dermate afgenomen dat dit gemakkelijk met de bestaande lijnen 40-44-52-55-58 kan worden opgevangen. Tussen 08.00 en 09.16 uur blijft lijn 640 met 6 ritten rijden tussen Heerlen en Zuyd Hogeschool. De rit die nu nog om 07.33 uur vanuit Doenrade naar Heerlen vertrekt, rijdt niet meer tussen Doenrade en Hoenbroek, maar start om 07.46 uur bij Hoensbroek Busstation naar Heerlen Busstation en Zuyd Hogeschool. Met de reguliere
lijn 40 kunnen reizigers uit Doenrade elk half uur via Hoensbroek naar Heerlen reizen.


Reactie plaatsen

Reacties

h extra
2 maanden geleden

te ingewikkeld ga wel met de fiets